Deputatii polonezi s-au declarat "scandalizati" de o rezolutie adoptata recent de catre Parlamentul European, care a denuntat intensificarea generala a intolerantei rasiale si a atitudinii impotriva homosexualilor in Europa si in special in Polonia,
Deputatii polonezi s-au declarat "scandalizati" de o rezolutie adoptata recent de catre Parlamentul European, care a denuntat intensificarea generala a intolerantei rasiale si a atitudinii impotriva homosexualilor in Europa si in special in Polonia, relateaza agentiile de presa europene.
"Dieta poloneza se simte scandalizata de acuzatiile false (...) aduse polonezilor, de <>, formulate in rezolutia din 15 iunie a Parlamentului European", se arata intr-un text votat de majoritatea deputatilor. "Consideram drept nefondata si nepotrivita punerea pe picior de egalitate a exemplelor nu foarte numeroase de intoleranta din Polonia cu cazurile de crime si asasinate rasiale comise in alte tari UE, evocate in aceeasi rezolutie", adauga textul motiunii.
Parlamentul European a denuntat mai multe agresiuni rasiste comise recent in Belgia, Franta, Germania, Polonia sau Portugalia si a apreciat ca UE trebuie "sa isi exprime ingrijorarea" si "sa abordeze problema participarii la guvernare a Ligii familiilor poloneze, ai carei lideri ii incita pe cetateni la ura si violenta", in special impotriva homosexualilor.
"Identificandu-se cu mostenirea morala iudeo-crestina a Europei, Dieta poloneza nu poate aproba introducerea de notiuni cum este <> in textele oficiale ale UE", afirma motiunea poloneza. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.