Programul pentru Dezvoltare al Natiunilor Unite in Romania (UNDP) va lansa, la sfarsitul lunii viitoare, o campanie de strangere de fonduri pentru reabilitarea Centrului Istoric din Bucuresti, a declarat, vineri, responsabilul pentru activitatile soc
Programul pentru Dezvoltare al Natiunilor Unite in Romania (UNDP) va lansa, la sfarsitul lunii viitoare, o campanie de strangere de fonduri pentru reabilitarea Centrului Istoric din Bucuresti, a declarat, vineri, responsabilul pentru activitatile socio-umane al organizatiei, Florin Banatean.
Initiativa, denumita "Adoptati o cladire din Centrul Istoric", se adreseaza companiilor din sectorul privat, care vor beneficia, in schimbul contributiei financiare, de facilitati in zona respectiva.
Proiectul de refacere a Centrului Istoric, pentru care municipalitatea a obtinut un credit in valoare de 25 milioane de euro de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), are ca termen de implementare luna aprilie a anului 2007.
Valoarea totala a investitiei este de 35 de milioane de euro, finantata din emisiunea de eurobonduri municipale, credit BERD si granturi a Guvernului Olandei.
"Firmele care cotizeaza la acest fond vor plati chirii mai mici in Centrul Istoric si vor avea si alte beneficii, pe care urmeaza sa le stabilim impreuna cu municipalitatea", a adaugat Banatean, care a mai apreciat ca suma obtinuta in urma campaniei va fi de cel putin doua milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.