Ca urmare a unei majorari de capital social al firmei de asigurari Croma SA, considerata a fi fost facuta in mod fraudulos, anchetatorii bucuresteni au dispus inceperea urmaririi penale impotriva urmatorilor: Iulian Valentin Gheorghiu, Ioan Penciu,
Ca urmare a unei majorari de capital social al firmei de asigurari Croma SA, considerata a fi fost facuta in mod fraudulos, anchetatorii bucuresteni au dispus inceperea urmaririi penale impotriva urmatorilor: Iulian Valentin Gheorghiu, Ioan Penciu, Mircea si Elena Lucescu, Razvan si Ana Maria Lucescu, pentru inselaciune.
Pe langa aceste persoane au mai fost pusi sub invinuire pentru abuz in serviciu, Nicolae Crisan, presedintele Comisiei de Supraveghere Asigurari si Gheorghe Matei, director in Ministerul Finantelor.
"Majorarea de capital social la care se face referire s-a efectuat printr-un aport al unui drept de folosinta asupra unui imobil, in baza unui raport de expertiza intocmit de un expert calificat, pe deplin responsabil pentru documentul pe care l-a semnat. Nu exista nici un motiv la timpul respectiv sa credem altfel", declara Crisan, atunci director general in Ministerul Finantelor Publice.
"Documentatia privind majorarea de capital mentionata era insotita de hotararea Adunarii Generale a Actionarilor, actul aditional identificat, legalitatea majorarii fiind ulterior confirmata si de Registrul Comertului, care a efectuat inregistrarea", precizeaza Eugen Crisan.
Potrivit politistilor si procurorilor bucuresteni, capitalul social al firmei Croma SA a fost majorat cu 20 de miliarde de lei, fiind adus aport fictiv in natura.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.