Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare intentioneaza sa investeasca pana la 25,4 milioane de euro la a doua inchidere a Balkan Acession Fund, controlat de Fondul Romano-American de Investitii, potrivit datelor institutiei financiare inter
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare intentioneaza sa investeasca pana la 25,4 milioane de euro la a doua inchidere a Balkan Acession Fund, controlat de Fondul Romano-American de Investitii, potrivit datelor institutiei financiare internationale.
Prima inchidere a fondului a avut loc in luna ianuarie a anului 2005, in prima etapa fiind subscrise 20 de milioane de euro. Initial, obiectivul final de capitalizare a fost anuntat la 75 de milioane de euro.
A doua inchidere este programata pentru luna septembrie, cu o tinta de 100 de milioane de euro, valoarea maxima fiind stabilita la 125 de milioane de euro. Fondul inregistrat in Antilele Olandeze va investi in companii mijlocii din statele aflate in al doilea val de extindere a Uniunii Europene, in special Romania si Bulgaria.
Domeniile de activitate vizate sunt retail, energie, servicii financiare, industria alimentara si de bauturi, ingrijirea sanatatii, telecomunicatii si tehnologia informatiei. Principalul actionar al Balkan Accession Fund va fi fondul Romano-American de Investitii, care va contribui cu pana la 40 de milioane de euro.
BERD va participa cu cel mult 20% din capitalizare, respectiv 25,4 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.