Federatia pentru Apararea Padurilor (FAP), o organizatie non-guvernamentala infiintata recent, intentioneaza sa faca presiuni atat la Guvern, Parlament, Presedintie, cat si la forurile internationale, pentru protejarea padurilor, indiferent de forma
Federatia pentru Apararea Padurilor (FAP), o organizatie non-guvernamentala infiintata recent, intentioneaza sa faca presiuni atat la Guvern, Parlament, Presedintie, cat si la forurile internationale, pentru protejarea padurilor, indiferent de forma de proprietate, informeaza Mediafax. FAP are un program de masuri pentru salvarea padurilor Romaniei, facand presiuni la autoritatile nationale pentru modificarea unor legi care in forma actuala sunt "malefice" pentru paduri, cerand amenajarea si administrarea domeniului forestier, asigurerea pazei si protectiei padurilor, regenerarea si ingrijirea acestora, conservarea biodiversitatii, accesibilizarea si majorarea suprafetei forestiere, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele FAP, Marian Stoicescu. Silvicultorii sunt de parere ca prin legile actuale ale Guvernului prevaleaza interesul pentru valorificarea masei lemnoase, chiar si atunci cand aceasta provenea din padurile cu rol special de protectie, decat interesul padurii. Membrii FAP solicita modificarea de urgenta a legislatiei, astfel incat padurea sa fie protejata. Silvicultorii propun ca proprietarilor de terenuri cu functii speciale de protectie sa le fie acordate obligatoriu compensatii in bani sau terenuri pe alte locatii. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.