Peste 850 de persoane s-au inscris la cursurile de management spitalicesc, care sunt organizate in centrele universitare din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Craiova, Cluj, Constanta si Targu-Mures.
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sustine ca
Peste 850 de persoane s-au inscris la cursurile de management spitalicesc, care sunt organizate in centrele universitare din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Craiova, Cluj, Constanta si Targu-Mures.
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sustine ca ''nu vom putea avea servicii spitalicesti de calitate, eficiente si care sa raspunda asteptarilor pacientilor, decat prin imbunatatirea managementului la nivelul unitatilor spitalicesti.
Un management competitiv nu inseamna altceva decat utilizarea mai judicioasa a resurselor umane si materiale care va duce in final spre cresterea nivelului calitativ al serviciilor medicale''. In opinia ministrului Nicolaescu, acestea sunt motivele pentru care, prin Legea reformei, a fost infiintata Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar (SNSPMS), prin reorganizarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Sanatate Bucuresti si in coordonarea Ministerului Sanatatii Publice.
Specialistii SNSPMS spun ca au gandit un curs de management spitalicesc care sa cuprinda cunostintele generale de management, necesare la nivelul unui spital: ''Prin felul in care este structurat, cursul incearca sa raspunda principalelor arii de management de la nivelul spitalului si, totodata, sa acopere principalele activitati de management, asa cum sunt ele prezentate in titlul referitor la spitale, din pachetul legislativ de reforma a sistemului sanitar''.
Cursul cuprinde atat aspecte teoretice, cat si activitati practice din urmatoarele domenii: management si organizarea serviciilor de sanatate, economie sanitara, management financiar, finantare bazata pe caz, management de resurse umane, managementul calitatii si evaluarea performantei, audit intern si legislatie.
''Toti cei care doresc sa sustina concursurile de manager organizate de catre Ministerul Sanatatii Publice si sa ocupe o functie manageriala la nivelul unei unitati sanitare trebuie sa participe la cursurile organizate de noi. Chiar daca este de scurta durata, de numai doua luni, cursul acopera practic toata aria de cunostinte, incepand de la cele economice, juridice si terminand cu cele de comunicare, necesare unui manager modern'', afirma directorul general al SNSPMS, dr. Florin Sologiuc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.