Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a celor doi ofiteri de la Crima Organizata - Serviciul de combatere a spalarii banilor, Florian Manda si Dragos Sotrin, acuzati de luare de mita, ne-a informat Biroul de presa al DNA precizand
Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a celor doi ofiteri de la Crima Organizata - Serviciul de combatere a spalarii banilor, Florian Manda si Dragos Sotrin, acuzati de luare de mita, ne-a informat Biroul de presa al DNA precizand ca dosarul va fi solutionat la Curtea de Apel Bucuresti.
Din probele administrate a reiesit ca la data de 30.03.2006, cei doi ofiteri au pretins si primit, de la un reprezentant a doua societati comerciale, suma de 10.000 euro fiecare, aratandu-se dispusi sa opreasca cercetarile pe care le efectuau fata de reprezentantul celor doua societati comerciale.
Ancheta respectiva se desfasura intr-un dosar aflat pe rolul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie, in care cei doi ofiteri de politie erau delegati sa efectueze acte de cercetare penala.
In vederea asigurarii confiscarii echivalentului sumei primite ca mita de catre cei doi inculpati, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a doua imobile apartinand inculpatului Manda Florian, respectiv inculpatului Sotrin Dragos Sorin.
Comisarul Florian Mandea si subcomisarul Dragos Sotrin au fost retinuti, la data de 12 iunie, in urma unui denunt formulat de Petre Pena, administrator la societatea Penarom SA din Ploiesti, pe care o cercetau intr-un dosar disjuns din cel al afaceristului Iacobov.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.