Se implinesc trei decenii de cand o romanca a revolutionat gimnastica. In vara anului 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia a cucerit trei titluri olimpice si a obtinut prima nota maxima din istoria acestui sport - 10. Ionel Stoica va fi,
Se implinesc trei decenii de cand o romanca a revolutionat gimnastica. In vara anului 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia a cucerit trei titluri olimpice si a obtinut prima nota maxima din istoria acestui sport - 10. Ionel Stoica va fi, duminica, la TVR1 gazda unei emisiuni speciale, dedicata gimnastei care a facut numele Romaniei cunoscut de intreaga lume.
Alaturi de el, in platou se vor afla personalitati care vor rememora momentul Montreal 1976. Cristian Topescu, Nicolae Vieru, Anca Grigoras, fosta colega de echipa cu Nadia la Montreal, Octavian Belu si Ion Tiriac vor vorbi despre impactul numelui ,,Nadia" in lume. Fosta membra a Comisiei de Arbitri la Olimpiada din '76, Mariana Simionescu va dezvalui cum au fost date notele, cum s-au calculat, dar si cum calculatorul, care nu avea in memorie cifra 10, a aratat 1.0 atunci cand Nadia a zdrobit concurenta, printr-un exercitiu desavarsit.
Pe langa vizionarea momentelor din iulie '76 si comentarea lor in platou, emisiunea va include si un interviu cu Jaques Rogue, presedinte al Comitetului Olimpic International, despre cariera si performantele Nadiei. Desi nu va putea fi prezenta in platou, proaspata mamica va transmite un mesaj tuturor romanilor, si va arata fotografii in premiera cu fiul sau, Dylan Paul.
Nadia Comaneci a fost nominalizata si in campania nationala Mari Romani, initiata de TVR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.