Compania coreeana Daewoo Motor a acceptat sa cedeze statului roman 51% din actiunile Daewoo Automobile Romania SA Craiova si sa stinga creantele impotriva acestei societati comerciale. Negocierile cu reprezentantii firmei coreene, referitoare la rezo
Compania coreeana Daewoo Motor a acceptat sa cedeze statului roman 51% din actiunile Daewoo Automobile Romania SA Craiova si sa stinga creantele impotriva acestei societati comerciale. Negocierile cu reprezentantii firmei coreene, referitoare la rezolvarea situatiei la fabrica de autoturisme de la Craiova, au fost deblocate de delegatia romana aflata in Coreea de Sud in perioada 19-21 iunie 2006, informeaza Ministerul Economiei si Comertului (MEC). In perioada urmatoare, proiectul de contract va fi aprobat de Guvernul Romaniei si Curtea Districtuala din Incheon Seul. Acest lucru permite indeplinirea principalelor obiective urmarite de MEC in solutionarea situatiei de la Craiova si atragerea companiilor interesate sa investeasca in productia de autoturisme. Astfel, statul roman va prelua actiunile detinute de catre Daewoo Motor Co Ltd, asigurand continuarea activitatii de productie si mentinerea numarului actual de angajati ai societatii cu perspectiva crearii de noi locuri de munca prin proiecte care vor fi ulterior implementate si dezvoltate la fabrica de la Craiova. Despre aceasta deblocare a situatiei i-a precizat si premierul Calin Popescu-Tariceanu ambasadorului SUA in Romania, Nicholas Taubman, in timpul unei intalniri. Acest lucru creeaza premisele pentru rezolvarea situatiei de la uzina din Craiova, prin atragerea de investitori, a subliniat seful Executivului in timpul intalnirii cu diplomatul american, potrivit unui comunicat de Guvern.
Daewoo Motor detine un pachet de 51% din actiunile producatorului auto din Craiova, iar diferenta de 49% din capitalul social apartine Automobile Craiova, la care statul controleaza 72,4% din actiuni. Potrivit unor surse, tranzactia vizeaza atat preluarea pachetului majoritar de actiuni, cat si a creantelor, de circa 500 milioane dolari.
Guvernul a mandatat OPSPI sa negocieze preluarea actiunilor aflate in posesia companiei sud-coreene, pentru a vinde ulterior pachetul majoritar unui investitor strategic. General Motors, Ford si Renault-Nissan sunt numele vehiculate pana in prezent pentru posibilii investitori care ar putea prelua Daewoo Automobile. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.