"A ramane sau a iesi de la guvernare" a fost tema intalnirii conducerii PC cu liderii din teritoriu, desfasurata ieri si astazi la Sinaia. Conservatorii par sa se fi obisnuit cu Puterea si nu ii incanta ideea trecerii in Opozitie. Potrivit unor lider
"A ramane sau a iesi de la guvernare" a fost tema intalnirii conducerii PC cu liderii din teritoriu, desfasurata ieri si astazi la Sinaia. Conservatorii par sa se fi obisnuit cu Puterea si nu ii incanta ideea trecerii in Opozitie. Potrivit unor lideri ai PC, Voiculescu le-a explicat conservatorilor nuantat ca pozitia sa este in favoarea iesirii de la guvernare, aceasta fiind si o chestiune de orgoliu, in conditiile in care formatiunea a amenintat in repetate randuri cu parasirea Coalitiei de guvernare. Ministrul Codrut Seres a fost cel care l-a infruntat pe Voiculescu, pledand pentru ramanerea la Putere. In asteptarea Consiliului national care va avea loc maine, reprezentantii PC din tara au fost convocati "in munti" pentru a-si exprima punctul de vedere, constienti fiind de faptul ca alegerea lui Voiculescu insusi va fi decisiva in ciuda parerilor pro si contra iesirii de la guvernare. De altfel, raportul de forte dintre cele doua tabere conturate in partid era de "51% pentru ramanarea la guvernare si 49% pentru iesire", dupa cum ne-a declarat unul dintre participantii la intalnire. Alte voci din partid comentau ca majoritatea filialelor sunt pentru ramanerea la guvernare, printre acestea numarandu-se si Hunedoara, Alba, Maramures, Timis, Olt. Pentru iesirea din arcul guvernamental se pronunta conservatorii din Cluj, Bucuresti, Galati, Tulcea, Buzau, Constanta, Giurgiu. Pozitia fiecarei filiale din tara i-a fost comunicata ieri lui Voiculescu intr-o sedinta disciplinata, in care liderii din teritoriu au fost asezati pe trei randuri, in fata tribunei, asigurate de liderii marcanti ai partidului in mijlocul carora trona Voiculescu. El s-a lasat asteptat o jumatate de ora. In tot acest timp "comitetul de intampinare" a stat mobilizat pentru salut pe scarile de la intrarea in hotel, in ciuda ploii torentiale si a frigului. Imbracat sport, cu o atitudine degajata, Voiculescu s-a oprit prima data in fata generalului Mircea Chelaru, care l-a salutat militareste pe liderul PC. Putin dupa venirea lui Voiculescu, a aparut si fostul vicepremier George Copos. Consultarile continua si astazi cu parlamentarii si reprezentantii partidului in Executiv.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.