Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) i-a solicitat actionarului majoritar al firmei Avicola Iasi, Gigi Becali, sa achite penalitati de 87.000 euro pentru neindeplinirea obligatiilor privind investitiile de mediu, asumate prin co
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) i-a solicitat actionarului majoritar al firmei Avicola Iasi, Gigi Becali, sa achite penalitati de 87.000 euro pentru neindeplinirea obligatiilor privind investitiile de mediu, asumate prin contractul de cumparare, informeaza Mediafax. AVAS i-a cerut lui Gigi Becali sa achite penalitati si pentru intarzierea cu care a prezentat documentatia referitoare la investitiile realizate la ferma din Iasi, a declarat avocatul actionarului majoritar, Catalin Ciubota. Gigi Becali a preluat firma din Iasi de la societatea Koala Senior SRL Comanesti (judetul Bacau), printr-un contract prin care s-a angajat sa continue programul de investitii de circa 4,2 milioane de euro, dintre care aproximativ 1,4 milioane euro pentru protectia mediului si aproape 2,7 milioane euro pentru dezvoltarea activitatii. Sursa citata afirma insa ca o parte dintre obligatiile investitionale convenite, in 2002, cu fostul proprietar si preluate de Becali nu mai corespund normelor europene, ceea ce a impus modificarea strategiei in domeniu. Avocatul afirma ca autorizatiile primite de la Agentia de Protectie a Mediului Iasi privind programul de investitii pana in 2009 au fost transmise AVAS la sfarsitul anului trecut si ca se va intalni, saptamana viitoare, cu reprezentantii Autoritatii pentru a clarifica situatia. Solicitarea de achitare a penalitatilor a fost contestata de avocatul lui Gigi Becali, care este hotarat sa ceara daune din partea AVAS pentru "comportament inadecvat", in cazul in care situatia va fi rezolvata in instanta. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.