Politistul de frontiera de la Sulina, Robert Bulgaru, care a tras la intamplare mai multe rafale de mitraliera, ucigand doua persoane si ranind alte trei, a fost condamnat definitiv la 30 de ani de inchisoare, a decis instanta suprema.
Initial
Politistul de frontiera de la Sulina, Robert Bulgaru, care a tras la intamplare mai multe rafale de mitraliera, ucigand doua persoane si ranind alte trei, a fost condamnat definitiv la 30 de ani de inchisoare, a decis instanta suprema.
Initial, Tribunalul Tulcea il condamnase la inchisoare pe viata, dar Curtea de Apel Constanta, dupa analizarea dosarului, a stabilit o pedeapsa de 30 de ani de detentie.
Potrivit rechizitoriului, la data de 20 iunie 2004, in jurul orei 6.00, maistrul militar Robert Bulgaru, incadrat la Sectorul PF Sulina pe Vedeta Maritima 34, s-a prezentat la Compartimentul Nave Operative, pentru a intra in serviciu de garda. Pentru ca venise la serviciu in tinuta civila si era beat, persoana desemnata sa-i predea serviciul a refuzat primirea acestuia in tura si l-a trimis acasa.
Initial, agentul s-a supus ordinului, dar, la putin timp, s-a intors imbracat militar si a cerut sa intre in serviciu. Motivand ca "este apt", desi de-abia se tinea pe picioare, politistul a insistat sa-si preia armamentul, dar a fost din nou refuzat.
Robert Bulgaru a patruns in incinta, a fortat usa depozitului de armament, de unde a luat o mitraliera si munitie si a inceput sa traga asupra celui care-i refuzase accesul in tura.
Petrica Tipirig a murit pe loc, iar cei doi colegi ai lui au sarit in Dunare, inotand pana la mal, de unde au anuntat imediat seful Sectorului PF Sulina. In acest timp, Robert Bulgaru a intors arma spre zona locuita, tragand la intamplare, circular, mai multe rafale.
Unul dintre gloante a ricosat in lemnul unui bar dintr-un local aflat la aproximativ 30 de metri de el, ranind mortal o tanara angajata acolo, Gabriela Ioan (22 de ani).
Alte trei persoane au fost internate de urgenta la Spitalul Judetean Tulcea, printre care si doi civili care se deplasau in zona inainte de a fi inchis perimetrul: colegul politistului de frontiera Constantin Bondar (34 de ani), administratorul unei societati din Sulina, Adam Ciobarceanu (55 de ani) si maistrul mecanic de la Uzina de apa din localitate, Petre Varabev (53 de ani).
A doua zi, cand a fost arestat, agentul Bulgaru, fiul unui ofiter din cadrul Politiei de Frontiera, a declarat ca nu-si aminteste nimic din ce a facut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.