Satelitul-spion israelian "Eros 2"a fotografiat o vie activitate la sol, pe aerodromul secret nord-coreean de la Musudan. Se pare ca nord-coreenii au aprins carburantii pentru lansarea rachetei balistice intercontinentale "Taepodong 2", capabila sa p
Satelitul-spion israelian "Eros 2"a fotografiat o vie activitate la sol, pe aerodromul secret nord-coreean de la Musudan. Se pare ca nord-coreenii au aprins carburantii pentru lansarea rachetei balistice intercontinentale "Taepodong 2", capabila sa parcurga distante de pana la 6000 km. Ea poate sa transporte o incarcatura nucleara; practic toate orasele americane, canadiene, asiatice, rusesti si israeliene pot deveni tintele rachetei. Mai ales americanii sunt ingrijorati; toate serviciile speciale si toate organismele armatei SUA au intrat in alerta. Sefii Pentagonului au ordonat comandantilor fortelor terestre, aviatiei militare, marine si responsabililor cu spionajul aerian, sa-si coordoneze actiunile, in vederea urmaririi si inregistrarii, secunda cu secunda, a lansarii si traiectoriei rachetei nord-coreene. Mai mult, americanii au decretat alarma de gradul zero, unitatile de aparare anti-aeriana primind ordinul de a localiza si dobori imediat orice obiect zburator neindentificabil care se apropie de coastele SUA. In plus, fortele armate americane realizeaza un urias exercitiu militar de cinci zile, la care participa 30 de vase militare, 280 de avioane si 22.000 de militari. Analistii militari israelieni considera ca inzestrarea Coreei de Nord cu rachete intercontinentale perturba echilibrul strategic din Oceanul Pacific si Oceanul Indian. Orientul Mijlociu, inclusiv Israel, s-ar afla in raza ogivelor nucleare purtate de racheta "Taepodong-2". Rusia si Coreea de Sud sunt ingrijorate de cresterea considerabila a fortei militare a comunistilor nord-coreeni. Serghei Ivanov, ministerul de Externe al Rusiei l-a convocat pe ambasadorul nord-coreean la Moscova, cu siguranta pentru a-i face cunoscut reactia negativa pe care o va provoca testul balistic al Phenianului. Moscova a respins insa zvonul dupa care trenul blindat al lui Kim Jong II, liderul nord-coreean, ar fi trecut granita ruso-nord coreeana. "Nici-o intalnire Putin-Kim Jong II nu este programata", a declarat un oficial rus.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.