Cel mai batran animal din lume, o testoasa pe nume Harriet care se pare ca a servit drept obiect de studiu lui Charles Darwin, a murit la varsta de 176 de ani, transmite Mediafax. Testoasa a fost capturata in insulele Galapagos, in 1830, si a fost ad
Cel mai batran animal din lume, o testoasa pe nume Harriet care se pare ca a servit drept obiect de studiu lui Charles Darwin, a murit la varsta de 176 de ani, transmite Mediafax. Testoasa a fost capturata in insulele Galapagos, in 1830, si a fost adapostita la Australia Zoo, gradina zoologica situata in statul Queensland, nord-estul Australiei, unde reprezenta atractia principala a vizitatorilor. Veterinarul John Hangar, care a ingrijit-o pe testoasa in ultimii ani, a declarat ca reptila era bolnava de inima si ca a murit in somn. Testoasa de 150 de kilograme a fost consemnata in Guiness Book ca fiind cel mai batran animal din lume. "Se pare ca a fost capturata de Charles Darwin... A locuit pentru o perioada in Marea Britanie inainte de a fi mutata la Gradina botanica din Brisbane si apoi la Australia Zoo", a explicat veterinarul. Harriet a fost initial botezata Harry, din cauza faptului ca s-a crezut ca este mascul, eroare care a fost corectata dupa aproape un secol. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.