Procesul de restructurare a companiei Tractorul va trebui sa presupuna concedierea unui numar maxim de o suta de persoane, in caz contrar salariatii uzinei din Brasov fiind hotarati sa inceapa actiuni de protest, a declarat liderul de sindicat al soc
Procesul de restructurare a companiei Tractorul va trebui sa presupuna concedierea unui numar maxim de o suta de persoane, in caz contrar salariatii uzinei din Brasov fiind hotarati sa inceapa actiuni de protest, a declarat liderul de sindicat al societatii, Gheorghe Apostu, potrivit Mediafax. La Tractorul lucreaza in prezent circa 2.200 de angajati.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului intentioneaza sa concedieze un numar mai mare de angajati, dupa ce negocierile cu firma indiana Mahindra&Mahindra pentru privatizarea Tractorul au fost suspendate. "Pentru a ne putea continua activitatea, avem nevoie de cel putin 2.100 de persoane. Le-am prezentat salariatilor discutiile avute cu reprezentantii Guvernului, iar angajatii au decis ca se vor opune unui numar mai mare de disponibilizari, fiind pregatiti pentru miscari de protest", a declarat Apostu.
AVAS a suspendat negocierile cu Mahindra&Mahindra pentru privatizarea Tractorul, deoarece investitorul nu a fost de acord cu clauzele incluse in proiectul contractului de cumparare a actiunilor, si a anuntat ca va incepe un amplu proces de restructurare, care presupune restrangerea activitatii in cateva hale de productie si valorificarea activelor care nu contribuie la activitatea principala a firmei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.