Un sunet de foarte inalta frecventa, care poate fi auzit de tineri, dar pe care marea majoritate a adultilor nu il pot auzi, este folosit de elevii americani ca sonerie de telefon mobil, spre marele regret al profesorilor, transmite Mediafax. Botezat
Un sunet de foarte inalta frecventa, care poate fi auzit de tineri, dar pe care marea majoritate a adultilor nu il pot auzi, este folosit de elevii americani ca sonerie de telefon mobil, spre marele regret al profesorilor, transmite Mediafax. Botezata "teen buzz" (frecventa adolescentilor) sau "Mosquitotone" (zgomotul tantarului), aceasta sonerie permite elevilor sa utilizeze telefonul mobil in clasa fara ca profesorii sa-si dea seama de acest lucru. Initial, acest sunet a fost dezvoltat de o companie de servicii de securitate din Tara Galilor pentru a imprastia gastile de adolescenti care se adunau in fata magazinelor. Soneria a primit aceasta noua functie datorita unor tineri ingeniosi si, in prezent, circula pe Internet de unde poate fi descarcata ca sonerie pentru telefonul mobil in schimbul a 2,99 de dolari.
Soneria utilizeaza frecventa de 17 kilohertzi, "pe care numai tinerii cu varste de sub 25 de ani o pot auzi", indica unul dintre site-urile de pe care poate fi descarcata. Totusi, sistemul nu este 100% sigur pentru ca unii adulti, care pot fi profesori sau parinti, aud mai bine decat altii, ceea ce poate reprezenta o problema pentru acesti adolescenti. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.