Cartel "Alfa" si Federatia Sindicala a Veterinarilor anunta ca vor picheta, saptamana viitoare, sediul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, acuzand noua conducere de faptul ca a tratat cu superficialitate ancheta
Cartel "Alfa" si Federatia Sindicala a Veterinarilor anunta ca vor picheta, saptamana viitoare, sediul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, acuzand noua conducere de faptul ca a tratat cu superficialitate ancheta epidemiologica privind gripa aviara, potrivit Mediafax. CNS Cartel "Alfa" si Federatia Sindicala a Veterinarilor din Romania acuza noua conducere a ANSVSA de superficialitate in ancheta epidemiologica privind al doilea val de gripa aviara, ignorand propunerile societatii civile si facand posibila aparitia in orice moment a altor "surprize" de acest gen.
Sindicalistii solicita prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu sa oblige conducerea ANSVSA la dialog social institutionalizat. "Este necesar un secretariat al intalnirilor, care sa noteze ce se discuta si eventual sa fie evidentiata raspunderea, atunci cand se produc evenimente grave", se arata in comunicat. Cartel "Alfa" si FSVR considera ancheta epidemiologica facuta de ANSVSA "incompleta, fara raspuns la principalele intrebari privind sursa de virus si vectorii posibili, deci fara o garantie ca in viitor vor fi luate masuri eficiente".
Organizatiile sindicale vor continua sa ofere administratiei resursele - experienta si cunostinte practice ale membrilor sai - in masura in care ANSVSA le va solicita. In situatia aparitiei nedorite a primului caz de gripa aviara la om, FSVR va chema in instanta Guvernul, pe care il considera raspunzator, "prin inactivitate criminala din culpa".
FSVR atrage atentia ca reteaua veterinara nu poate fi pusa in postura de a plati "oalele sparte" si anunta actiuni sindicale, care vor incepe cu pichetarea sediului ANSVSA in saptamana 26-30 iunie. CNS Cartel "Alfa" si FSVR acuza conducerea ANSVSA "care a facut posibila aparitia celui de-al doilea val de gripa aviara din cauza managementului deficitar al institutiei, lipsei de comunicare si actiunilor tehnice inadecvate.
ANSVSA ignora in continuare experienta a peste trei mii de specialisti ai federatiei sindicale si se misca deosebit de lent in rezolvarea problemelor grave create de propria incompetenta manageriala", sustin sindicalistii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.