Valoarea investitiilor straine directe a crescut in primele patru luni ale anului cu 130%, ajungand la 2,3 miliarde de euro, fata de nivelul de un miliard de euro raportat in perioada ianuarie-aprilie 2005. Investitiile straine directe au totalizat p
Valoarea investitiilor straine directe a crescut in primele patru luni ale anului cu 130%, ajungand la 2,3 miliarde de euro, fata de nivelul de un miliard de euro raportat in perioada ianuarie-aprilie 2005. Investitiile straine directe au totalizat peste 600 de milioane de euro in luna aprilie, comparativ cu nivelul de 246 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.
Autoritatile au previzionat pentru 2006 un nivel al investitiilor straine directe de 6,2 miliarde de euro, suma care nu include privatizarile BCR si CEC. Valoarea totala a investitiilor straine directe in Romania ar putea depasi in acest an nivelul de noua miliarde euro, daca sunt luate in considerare si incasarile din privatizarile BCR si CEC. Datele provizorii ale BNR pentru 2005 au indicat investitii straine directe de 5,2 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.