Grupul rus Gazprom, cel mai mare exportator mondial de gaze naturale, a intrat pe piata britanica de distributie catre consumatori industriali si comerciali, dupa ce a achizitionat divizia de furnizare a principalului distribuitor privat din Marea Br

Grupul rus Gazprom, cel mai mare exportator mondial de gaze naturale, a intrat pe piata britanica de distributie catre consumatori industriali si comerciali, dupa ce a achizitionat divizia de furnizare a principalului distribuitor privat din Marea Britanie, Pennine Natural Gas, transmite Reuters.
Totodata, Gazprom a anuntat ca a dobandit dreptul de a prelua integral compania britanica. Pennine Natural Gas a refuzat sa ofere detalii privind pretul de vanzare, iar reprezentantii Gazprom nu au putut fi contactati imediat pentru comentarii. Grupul rus se va concentra, pe moment, asupra clientilor din sectorul industrial si comercial, dar analizeaza, in continuare, posibilitatea de a deservi consumatorii casnici si de a intra pe piata britanica de electricitate.

Co-intreprindere cu MOL

Holdingul rus a mai anuntat ieri si formarea impreuna cu MOL a unei societati de engineering pentru a studia fezabilitatea unui proiect de redirectionare a transportului de gaz transnational si a unui sistem subteran de stocare a gazelor naturale ce ar urma sa fie amplasat in Ungaria, informeaza RIA-Novosti.
Noua intreprindere va fi creata in baza unui acord semnat la 21 iunie la Budapesta de presedintele Gazprom, Alexei Miller, si presedintele MOL Group, Zsolt Hernadi.
In prealabil, proiectul de studiu a fost numit South European Pipeline.
''Incercam sa cream o noua retea de canalizare pentru transportul de gaz din Rusia si tarile vecine catre Europa. Proiectul prevede inclusiv posibilitatea de a utiliza coridorul Blue Stream ce traverseaza Marea Neagra'', a declarat purtatorul de cuvant al Gazprom, Serghei Kouprianov.
Acordul incheiat prevede ca partenerii sa coopereze la realizarea proiectelor si a investitiilor din Europa Centrala, de Sud si de Est.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.