Operatorul chinez de telefonie mobila, China Mobile, ar putea pune la bataie saptamana viitoare peste 5,3 miliarde de dolari (4,22 miliarde de euro) pentru achizitionarea luxemburghezului Millicom International Cellular, informeaza Wall Street Journa
Operatorul chinez de telefonie mobila, China Mobile, ar putea pune la bataie saptamana viitoare peste 5,3 miliarde de dolari (4,22 miliarde de euro) pentru achizitionarea luxemburghezului Millicom International Cellular, informeaza Wall Street Journal.
Daca va fi finalizata, operatia va fi cea mai mare achizitie externa a unei intreprinderi chineze, dupa cumpararea PetroKazakhstan de catre China National Petroleum Corporation, pentru 3,33 miliarde de euro. Potrivit editiei electronice a Wall Street Journal, o dificultate considerabila care sta in calea acestei tranzactii o constituie faptul ca Beijingul nu intretine relatii diplomatice cu cinci din cele 16 tari in care opereaza Millicom: Salvador, Guatemala, Honduras, Paraguay si Tchad.
De fapt Beijingul refuza sa stabileasca relatii diplomatice cu tarile care recunosc Taiwanul. Aceasta situatie, mai informeaza Wall Street Journal, complica foarte mult procesul de studiere, de catre China Mobile, a conturilor si operatiilor Millicom din aceste tari. Filiala listata la Bursa a China Mobile, China Mobile Hong Kong Limited, anunta pentru luna aprilie nu mai putin de 265 de milioane de utilizatori, iar asta in conditiile in care numarul clientilor Millicom din America Latina, Africa si Asia nu trece de 9 milioane.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.