BMFMS a solicitat Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare modificarea regulamentului care prevede ca nivelul capitalului social al Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri sa ajunga la cinci milioane euro la momentul integrarii Romaniei in Uniunea Eu
BMFMS a solicitat Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare modificarea regulamentului care prevede ca nivelul capitalului social al Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri sa ajunga la cinci milioane euro la momentul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, transmite Rompres. Bursa din Sibiu a propus un capital social de 750.000 de euro in 2006, doua milioane de euro in 2007, iar in 2008 sa ajunga la cinci milioane de euro.
De asemenea, BMFMS a solicitat CNVM sa elimine un alt articol din regulament, conform caruia majoritatea drepturilor de vot in actionariatul unui operator de piata trebuie sa fie detinuta de intermediarii autorizati sa tranzactioneze pe acea piata, considerand ca aceasta prevedere a franat dezvoltarea pietei de la Sibiu, si, in plus, nu este conforma directivelor europene.
Teodor Ancuta, presedintele BMFMS, a afirmat ca in situatia in care nu se va produce fuziunea cu BVB, Bursa din Sibiu ar putea recurge la o majorare de capital prin oferta publica de actiuni, care vor fi cotate pe doua piete, fiind avute in vedere BVB si Bursa de la Budapesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.