Presedintele si cofondatorul grupului Microsoft Corp., Bill Gates va pleca de la conducerea gigantului software pentru a se dedica exclusiv actelor de caritate. Pana in 2008, Gates isi va diminua treptat rolul pe care il exercita in conducerea compa
Presedintele si cofondatorul grupului Microsoft Corp., Bill Gates va pleca de la conducerea gigantului software pentru a se dedica exclusiv actelor de caritate. Pana in 2008, Gates isi va diminua treptat rolul pe care il exercita in conducerea companiei si se va ocupa de fundatia caritabila care ii poarta numele. "Nu este vorba de o pensionare, ci de o reorganizare a prioritatilor mele", a declarat Bill Gates.
Microsoft a stabilit o strategie prin care responsabilitatile zilnice ale lui Gates vor fi transferate altor persoane importante din conducerea grupului. Functia de responsabil principal pentru software va fi preluata imediat de Ray Ozzie, iar de coordonarea activitatilor de cercetare si strategie se va ocupa Craig Mundie.
Pana in 2008, functia de presedinte a Microsoft va fi ocupata tot de Bill Gates. Grupul informatic nu a precizat inca cine va fi succesorul lui Gates, insa analistii estimeaza ca este mai mult decat probabil ca actualul director general Steve Ballmer sa se ocupe de gestionarea activitatilor cotidiene la Microsoft.
Dupa eliberarea din functie, Gates se va ocupa mai mult de activitatile Fundatiei Bill & Melinda Gates, infiintata in anul 2000 in numele sau si al sotiei sale si care dispune de un buget de 30 de miliarde de dolari, fiind cea mai mare fundatie filantropica din lume. Anul trecut, fundatia a anuntat ca va dona trei sferturi de miliard de dolari, pe o perioada de 10 ani pentru Alianta Internationala pentru Vaccinuri si Imunizare.
In varsta de 51 de ani, Bill Gates este in prezent cel mai bogat om din lume, cu o avere estimata la 50 miliarde dolari pe care a strans-o in perioada in care a condus destinele grupului care comercializeaza programele software utilizate de noua din zece computere personale din intreaga lume. Grupul Microsoft a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 40 miliarde dolari si un profit net de 12 miliarde dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.