Bank of Cyprus va prezenta o oferta de preluare in valoare de 3,78 miliarde de euro pentru institutia bancara elena Emporiki, depasind pretul inaintat anterior de Credit Agricole, informeaza Reuters. Bank of Cyprus va oferi 3,25 actiuni proprii plus
Bank of Cyprus va prezenta o oferta de preluare in valoare de 3,78 miliarde de euro pentru institutia bancara elena Emporiki, depasind pretul inaintat anterior de Credit Agricole, informeaza Reuters. Bank of Cyprus va oferi 3,25 actiuni proprii plus sase euro in numerar pentru fiecare titlu Emporiki.
Oficialii de la banca din Cipru s-au intalnit, miercuri, cu ministrul grec al Finantelor George Alogoskoufis pentru a primi permisiunea acestuia de a lansa oferta. Credit Agricole, lider pe piata franceza de retail bancar, controlaza in prezent 9% din actiunile Emporiki.
Cu intentia de a dobandi toate titlurile bancii elene, institutia franceza a oferit in cursul acestei luni pretul de 23,5 euro in numerar pentru fiecare titlu Emporiki, a patra mare institutie de credit din Grecia, evaluata astfel la 3,1 miliarde de euro.
In timp ce Credit Agricole este una dintre cele mai importante institutii bancare europene, cu o capitalizare de piata de 53,38 miliarde de dolari, valoarea de piata a Bank of Cyprus se ridica la 5,05 miliarde de dolari, cu putin peste nivelul Emporiki.
Banca elena are o capitalizare de piata de 4,55 miliarde de dolari. Guvernul Greciei, care detine aproximativ 40% din actiunile Emporiki, a anuntat ca intentioneaza sa finalizeze privatizarea bancii anul acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.