Cel mai important grup german de asigurari, Allianz, a anuntat ieri ca intentioneaza sa disponibilizeze aproape 7.500 de angajati, pentru a-si majora profitul, informeaza Reuters. Planul de restructurare al companiei presupune renuntarea la 5.000 de
Cel mai important grup german de asigurari, Allianz, a anuntat ieri ca intentioneaza sa disponibilizeze aproape 7.500 de angajati, pentru a-si majora profitul, informeaza Reuters. Planul de restructurare al companiei presupune renuntarea la 5.000 de angajati ai diviziei germane de asigurari din totalul de 40.000.
Directorul general al Allianz, Michael Diekmann, a declarat ca procesul de restructurare nu poate fi evitat, dar compania a promis ca nu vor avea loc disponibilizari fortate pana la sfarsitul anului 2007. Aceste costuri de restructurare se vor ridica la 500 milioane de euro. De asemenea, Allianz va disponibiliza 2.480 de persoane care isi desfasoara activitatea la divizia sa bancara, Dresdner Bank.
Disponibilizarile din cadrul Dresdner Bank vor cauza costuri de restructurare de aproape 400 de milioane de euro, dar vor contribui si la realizarea unor sinergii de 600 de milioane de euro pana in 2008. "Impactul masurilor de restructurare a fost luat in considerare la estimarea rezultatelor aferente intervalului 2006-2008", potrivit unor reprezentanti ai Allianz. Majoritatea disponibilizarilor in Germania vor presupune micsorarea numarului de centre administrative de la 20 la 10.
Din anul 2000 grupul Allianz este prezent in Romania cand a cumparat un pachet de 51,6% din actiunile societatii Asigurari Ion Tiriac.
Dupa tranzactie, societatea si-a schimbat denumirea in Allianz-Tiriac Asigurari. Compania este liderul pietei asigurarilor din Romania, cu o cota de piata estimata la 20%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.