Proiectul legii privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate va fi aprobat in urmatoarea sedinta de Guvern, urmand ca acesta sa intre in dezbaterea Parlamentului, a anuntat deputatul PNL Bogdan Olteanu, la finalul sedintei de miercuri seara
Proiectul legii privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate va fi aprobat in urmatoarea sedinta de Guvern, urmand ca acesta sa intre in dezbaterea Parlamentului, a anuntat deputatul PNL Bogdan Olteanu, la finalul sedintei de miercuri seara a Consiliului National al Coalitiei. Potrivit acestuia, membrii comisiei privind infiintarea Agentiei din cadrul CNC urmau sa se intalneasca ieri pentru a rediscuta prevederile proiectului propus de Ministerul Justitiei.
"Vom introduce in textul acestei legi cele mai aspre prevederi din legislatia tarilor UE referitoare la declararea si controlul averilor", a declarat Olteanu, citat de Mediafax. El a refuzat sa dea detalii cu privire la prevederile care vor fi incluse in proiectul privind infiintarea Agentiei de Integritate, motivand ca nu exista inca un text final.
"O sa prezentam legislatia comparata si vom prelua din fiecare dintre legile care reglementeaza domeniul declaratiei si controlul averilor cele mai drastice", a reluat deputatul liberal. In urma cu trei saptamani, proiectul a fost discutat, intr-o prima lectura, de catre Guvern. Pentru ca au fost inregistrate nemultumiri atat din partea formatiunilor din coalitie, cat si a mai multor ONG-uri, textul a fost retrimis la Ministerul Justitiei. Monica Macovei sustine ca infiintarea acestei Agentii trebuie finalizata pana la Raportul de tara, in caz contrar, riscam ca aderarea sa fie amanata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.