Sub presiunea temerilor actionariatului Arcelor ca preluarea unei participatii de 32% de catre siderurgistul rus Severstal i-ar da posibilitatea acestuia din urma ca, in timp, sa devina primul actionar al metalurgistului european, Alexei Moracov, pat

Sub presiunea temerilor actionariatului Arcelor ca preluarea unei participatii de 32% de catre siderurgistul rus Severstal i-ar da posibilitatea acestuia din urma ca, in timp, sa devina primul actionar al metalurgistului european, Alexei Moracov, patronul Severstal, a anuntat reducerea participatiei tintite de la 32% la 25%, informeaza Reuters.
Decizia a survenit in conditiile in care actionariatul Arcelor si-a amanat adunarea generala prin care ar fi trebuit sa decida acceptarea sau respingerea ofertei venite dinspre Mittal Steel.
Fuziunea cu Severstal este singura posibilitate gasita de Arcelor pana la ora actuala de a rezista ofertei ostile inaintate de catre Mittal Steel. Cu o reducere la 25% a participatiei urmarite, Severstal ar urma sa primeasca 210 milioane de actiuni Arcelor (fata de 295 de milioane prevazute initial), se arata intr-un comunicat al Severstal, citat de agentia Interfax.
Chiar si in acest caz, insa, oferta Severstal, care valorifica Arcelor la aproape 30 de miliarde de euro, se situeaza cu mult deasupra ofertei Mittal, de 23 de miliarde de euro. Analistii sustin ca noua schimbare de ecuatie ii va forta pe cei de la Mittal sa majoreze oferta depusa.

Demisia lui Dolle

Potrivit Financial Times, spaniolul Jose Maria Aristrain, a carui familie detine 3,6% din capitalul Arcelor, a cerut ieri ca grupul sa renunte la proiectul de fuziune cu Severstal pentru a depune o oferta puternica, in cash si actiuni de preluare a acestuia. In plus, Aristrain a cerut si demiterea presedintelui Consiliului de Administratie al Arcelor, Joseph Kinsch, si a presedintelui executiv, Guy Dolle.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.