Polonia s-ar putea confrunta cu un proces in care este acuzata ca nu a restituit un imprumut sub forma de obligatiuni emise inainte de al doilea razboi mondial, daunele solicitate fiind de un miliard de euro, au declarat o serie de avocati implicati
Polonia s-ar putea confrunta cu un proces in care este acuzata ca nu a restituit un imprumut sub forma de obligatiuni emise inainte de al doilea razboi mondial, daunele solicitate fiind de un miliard de euro, au declarat o serie de avocati implicati in acest caz, citati de Reuters.
Avocatul american Ed Fagan apreciaza ca toate guvernele poloneze au indus in eroare detinatorii de obligatiuni, victime ale Holocaustului si oficiali guvernamentali straini, pentru ca nu si-au onorat obligatiile si nu au stabilit un program de achitare a acestor sume.
Oficialii guvernamentali nu au fost disponibili pentru comentarii, iar reprezentantii bancii centrale a Poloniei au refuzat sa comenteze informatiile. "Toate statele au platit cetatenilor daune legate de obligatiunile emise inainte de razboi, iar Polonia este singura tara care nu a reusit acest lucru", a spus Gerhard Podorsovnik, un avocat austriac care reprezinta interesele reclamantilor din Europa. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.