Doi frati bucuresteni, spargatori de locuinte, au fost retinuti si arestati in Austria in urma colaborarii dintre lucratorii Punctului National Focal, ai Politiei Romane si cei ai Serviciului pentru Combaterea Infractiunilor Savarsite de catre Cetate
Doi frati bucuresteni, spargatori de locuinte, au fost retinuti si arestati in Austria in urma colaborarii dintre lucratorii Punctului National Focal, ai Politiei Romane si cei ai Serviciului pentru Combaterea Infractiunilor Savarsite de catre Cetatenii Romani in Strainatate. Modul de operare al fratilor G.D.Tony, 28 ani, si S.Victor, 32 ani, consta in spargerea locuintei cu o ranga sau ruperea butucului yalei, de unde furau aparatura electronica, ceasuri, aparate foto, telefoane celulare, etc. Bunurile erau vandute atat in Austria cat si in Romania, acestea fiind trimise in tara, mamei si sotiilor lor.
Ultima infractiune de acest gen, savarsita de cei doi frati, s-a petrecut in urma cu o luna, cand in urma unui control de rutina efectuat de un politist austriac la locuinta lor din Viena, acestia l-au agresat si i-au luat pistolul. In baza schimbului de date dintre autoritatile romane si austriece, s-a reusit identificarea si retinerea celor doi, precum si recuperarea pistolului sustras.
Ministerul Administratiei si Internelor are in total 17 atasati de afaceri interne si 9 atasati de afaceri interne adjuncti acreditati in tari ca Austria, Belgia, Germania, Italia, Franta, Olanda, Cehia, Grecia, Marea Britanie, Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova si Turcia, precum si pe langa Uniunea Europeana, EUROPOL si NATO.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.