Cristian Rizea, directorul general al ANSIT, suspendat din functie la inceputul anului, a anuntat ca va depune o plangere penala impotriva presedintelui Autoritatii Nationale pentru Tineret, Karoly Borbely, pe motiv ca acesta refuza sa aplice o senti
Cristian Rizea, directorul general al ANSIT, suspendat din functie la inceputul anului, a anuntat ca va depune o plangere penala impotriva presedintelui Autoritatii Nationale pentru Tineret, Karoly Borbely, pe motiv ca acesta refuza sa aplice o sentinta executorie prin care ar trebui repus in functie. Cristian Rizea a fost suspendat din functia de director general al Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor in luna februarie, insa Tribunalul Bucuresti a decis, pe 13 iunie, anularea ordinului de suspendare.
Cu toate acestea, Rizea nu a fost inca repus in functie si-l acuza pe presedintele ANT de abuz in serviciu in forma calificata. "Astazi voi depune o plangere penala in acest sens. Iar pentru faptul ca a facut acel abuz in serviciu, suspendandu-ma in mod ilegal, tot astazi il voi chema in judecata si voi cere daune morale institutiei pe care o conduce si lui, de 10 miliarde de lei", a declarat Cristian Rizea.
El a precizat ca este o sentinta executorie, iar nepunerea in aplicare se sanctioneaza, potrivit legii, cu inchisoare de la 6 luni la 1 an. "Putem asista la o premiera in politica romaneasca, primul demnitar din Guvernul Romaniei care cu siguranta va fi condamnat, nerespectand o sentinta judecatoreasca, va fi condamnat pe timpul mandatului sau, lucru care nu cred ca s-a mai intamplat in politica postdecembrista", a declarat Rizea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.