Cererea mondiala de petrol va creste, pana in anul 2030, la 118 milioane de barili pe zi, de la 86 milioane de barili in prezent, in pofida preturilor ridicate ale combustibililor, potrivit estimarilor Departamentului de Energie al Statelor Unite, ci
Cererea mondiala de petrol va creste, pana in anul 2030, la 118 milioane de barili pe zi, de la 86 milioane de barili in prezent, in pofida preturilor ridicate ale combustibililor, potrivit estimarilor Departamentului de Energie al Statelor Unite, citate de Reuters. Cresterea va fi determinata, in principal, de avansul cererii in statele neindustrializate din Asia, precum China si India, se arata in raportul anual privind evolutia pe termen lung a cererii si livrarilor internationale de energie.
Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) va furniza un procentaj semnificativ din livrarile suplimentare de titei, necesare pentru a acoperi cererea in anul 2030, dar cota detinuta in privinta livrarilor se va reduce la 38,4%, de la 39,7%, in prezent. Pretul ridicat al petrolului va determina reducerea cu aproximativ opt milioane de barili pe zi a nivelului cererii, fata de previziunile anterioare. Estimarile publicate marti reprezinta primele previziuni privind necesarul de petrol, la nivel mondial, in anul 2030, iar datele publicate anul trecut indica o cerere de 111 milioane de barili pe zi, in anul 2025. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.