Compania japoneza Calsonic Kansei va investi 100 milioane de euro pentru constructia unei fabrici de componente auto in apropiere de Ploiesti, unde compania japoneza a achizitionat deja terenul si va anunta oficial investitia luna viitoare. Oficialul
Compania japoneza Calsonic Kansei va investi 100 milioane de euro pentru constructia unei fabrici de componente auto in apropiere de Ploiesti, unde compania japoneza a achizitionat deja terenul si va anunta oficial investitia luna viitoare. Oficialul a adaugat ca autoritatile poarta discutii cu alti trei producatori de componente auto, dintre care unul din Statele Unite, iar aceste companii ar putea realiza, de asemenea, proiecte de cate 100 milioane de euro.
Compania japoneza intentioneaza sa investeasca 100 de milioane de euro in Parcul Industrial de la Ploiesti, dupa ce a verificat trei locatii in Romania, proiectul vizand productia de tablouri de bord pentru automobile iar investitia este programata sa se desfasoare in mai multe etape. Initial, compania va investi 23 de milioane de euro, investitia urmand sa ajunga pana la 75-100 de milioane de euro.
Calsonic, detinuta partial de Nissan Motor, produce sisteme de evacuare a gazelor de esapament, module de bord si sisteme pentru partea din fata a autoturismelor, sisteme de aer conditionat si unitati de racire pentru motoare.
Principalii clienti ai companiei sunt Audi, BMW, Ford, Honda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault si Volkswagen.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.