Vanzarea pachetului de 8% din totalul actiunilor Petrom catre salariatii si pensionarii care au lucrat in companie ar putea incepe in acest an, iar angajatii vor avea la dispozitie o perioada de 90 de zile in care sa isi exercite optiunea de cumparar
Vanzarea pachetului de 8% din totalul actiunilor Petrom catre salariatii si pensionarii care au lucrat in companie ar putea incepe in acest an, iar angajatii vor avea la dispozitie o perioada de 90 de zile in care sa isi exercite optiunea de cumparare, a declarat Codrut Seres, ministrul Economiei, pentru Mediafax.
Contractul de privatizare a companiei prevede ca salariatii si pensionarii Petrom care au fost angajati ai companiei au dreptul sa cumpere opt procente din totalul titlurilor, la acelasi pret pe actiune cu cel achitat de grupul austriac OMV in 2004. La 5,25 de eurocenti pe actiune, cotatia platita de OMV, pachetul minoritar valoreaza 235 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.