Presedintele PC, Dan Voiculescu, a contestat decizia prin care Colegiul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a hotarat ca liderul conservatorilor a fost informator al Securitatii. Mai mult, Voiculescu a anuntat ca va da in judecata CNSAS p
Presedintele PC, Dan Voiculescu, a contestat decizia prin care Colegiul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a hotarat ca liderul conservatorilor a fost informator al Securitatii. Mai mult, Voiculescu a anuntat ca va da in judecata CNSAS pe motiv ca au fost sustrase din dosarul sau declaratiile holografe pe care le-a dat sub numele de cod "Felix".
"Ma intreb cine a avut interes de la CNSAS sa sustraga declaratiile mele", a spus senatorul care a adaugat ca in urma cu o saptamana i-au fost aratate la audierea de la sediul Colegiului. Voiculescu a precizat ca isi asuma declaratiile semnate sub numele de "Felix", dar ca aceste declaratii, care l-ar putea disculpa, nu mai apar in dosarul primit de la CNSAS.
Presedintele PC a mai spus ca este ultima data cand va mai discuta acest subiect, de acum urmand sa lase cazul pe mana avocatilor. Deputatul Sergiu Andon, avocatul lui Dan Voiculescu, a depus contestatia la sediu si a spus ca dosarul complet al liderului conservator va fi publicat in urmatoarele doua zile.
Andon a spus ca, in urma unei prime lecturi a dosarului, a vazut ca erau doar "adrese de inaintare de la o unitate a Securitatii la alta, rapoarte ale lor birocratice, punctul de vedere al lor". In schimb, nu ar exista nici un document care sa demonstreze ca Voiculescu se face vinovat de politie politica. "Nu dadusem peste nici un material semnat sau provenit de la Dan Voiculescu".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.