Pretul petrolului a scazut la inceputul acestei saptamani cu aproape un dolar, ajungand sub 69 dolari pe baril.
Aceasta scadere se datoreaza reducerii livrarilor de petrol din Iran si al informatiilor pozitive legate de programul nuclear al a
Pretul petrolului a scazut la inceputul acestei saptamani cu aproape un dolar, ajungand sub 69 dolari pe baril.
Aceasta scadere se datoreaza reducerii livrarilor de petrol din Iran si al informatiilor pozitive legate de programul nuclear al acestei tari, precizeaza Reuters.
Titeiul de referinta pe piata americana a fost cotat la 68,90 dolari pe baril, in scadere cu 98 de centi fata de sedinta bursiera de vineri, iar sortimentul Brent s-a redus cu 85 de centi ajungand la 67,95 dolari pe baril.
"Cred ca pretul petrolului ar putea scadea cu sase sau sapte dolari, daca Iranul renunta la ambitiile privind programul nuclear", a declarat David Thurtell, de la Commonwealth Bank of Australia.
In raportul lunar al Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol, prezentat la inceputul saptamanii, se arata ca nivelul de 70 de dolari pe baril determina incetinirea ritmului de crestere a cererii de titei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.