Razvan Lucescu este noul antrenor al lui "Poli" Timisoara, a anuntat ieri gruparea banateana prin intermediul unui comunicat semnat de presedintele CA, Marian Iancu, si afisat pe site-ul sau oficial. La Timisoara, Razvan Lucescu il va inlocui pe Iosi
Razvan Lucescu este noul antrenor al lui "Poli" Timisoara, a anuntat ieri gruparea banateana prin intermediul unui comunicat semnat de presedintele CA, Marian Iancu, si afisat pe site-ul sau oficial. La Timisoara, Razvan Lucescu il va inlocui pe Iosif Rotariu, care a pregatit echipa in ultimele etape ale sezonului 2005/2006, dupa demisia lui Gheorghe Hagi. "Incepand de astazi, FCU Politehnica Timisoara are un nou antrenor principal, in persoana domnului Razvan Lucescu. Gruparea noastra a reusit sa aduca un antrenor de valoare, dovedind seriozitatea cu care abordeaza mereu fenomenul fotbalistic. Nu oferta financiara a fost cea care a prevalat in negocierile cu tehnicianul amintit, ci modul profesionist in care a fost prezentat proiectul de la Timisoara. Aducerea lui Razvan Lucescu este un castig al tuturor celor care participa la fenomenul <<Poli>> Timisoara", se arata in comunicatul gruparii banatene.
"Vama" iese la incalzire
In comunicat se mai arata ca preluarea bancii tehnice de catre Razvan Lucescu nu rezolva in totalitate problemele administrative si tehnice. "Razvan Lucescu va veni la <<Poli>> Timisoara alaturi de colaboratorii sai apropiati, numele lor urmand sa fie anuntate in cel mai scurt timp. In functia de manager al echipei va fi titularizata in curand o noua persoana. In acest moment, se discuta si se negociaza cu domnul Dinu Gheorghe. Dorim ca postul respectiv sa fie ocupat de domnia sa, pentru a crea armonia necesara intre antrenor si conducatori. Sa fim alaturi de Razvan, atat la bine cat si la rau, pentru ca pornim la un drum care nu va fi usor!", se mentioneaza in comunicat. Conducerea lui "Poli" Timisoara a inceput negocierile pentru aducerea lui Razvan Lucescu pe banca tehnica a echipei inca din luna mai, propunandu-i un contract valabil trei ani, cu un salariu anual de peste 400.000 de euro, ceea ce il face cel mai bine platit antrenor din Divizia A. Conform unuia dintre actionarii de la FC Rapid, Jean Valvis, gruparea giulesteana i-a facut tehnicianului o oferta mai mare decat a lui "Poli" Timisoara, insa Razvan Lucescu a refuzat. "Avem o oferta concreta pentru Razvan Lucescu, care o depaseste pe cea de la Timisoara. Acum cred ca are conditii materiale si profesionale ca sa ramana la Rapid", a declarat Valvis, care astepta astazi raspunsul lui R. Lucescu. "Nu comentam ce a anuntat clubul din Timisoara. Noi asteptam un raspuns de la Razvan miercuri, asa cum ne-a promis", a afirmat Valvis.
Copos a ramas cu ochii-n soare
Decizia de a alege Timisoara este justificata de relatia tensionata pe care Razvan Lucescu a avut-o cu patronul George Copos in ultimul sezon. Totul a inceput dupa meciul Rapid - FC Arges, scor 1-1, din etapa a 2-a a Diviziei A, cand tehnicianul a fost demis o zi, pentru ca, ulterior, Copos sa revina asupra deciziei si sa il reinstaleze in functia de antrenor principal dupa o discutie avuta cu jucatorii. Razvan Lucescu i-a reprosat de mai multe ori patronului faptul ca nu a platit la timp ratele contractuale ale fotbalistilor giulesteni, el fiind nevoit in mai multe randuri sa ii imprumute pe jucatori. De asemenea, tehnicianul a afirmat ca s-a simtit singur in acest sezon, conducerea clubului nereactionand la atacurile venite in principal din partea rivalilor de la Steaua. Razvan Lucescu nu a dat inca declaratii oficiale, fiind in Antalya, in vacanta, alaturi de familie. (MIG)
RAZVAN LUCESCU
Data nasterii: 17.02.1969.
Cariera de jucator (portar): Sportul Studentesc (1988-1992, 1993-1996, 1997-1998), AC Crema - Italia (1992-1993),
FC National (1996-1997, 1998-tur 1999), FC Brasov
(retur 1999-2000), Rapid (2000-2001, 2002-2003), FCM Bacau (2001-2002). Total meciuri in Divizia A: 240.
Cariera de antrenor (principal): FC Brasov
(retur 2003-2004), Rapid (2004-2005).
Cariera de conducator (vicepresedinte):
Rapid (2001- tur 2003).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.