PRM a anuntat ca nu va sprijini motiunea de cenzura pe care o va depune PSD si nici motiunea simpla pe tema educatiei. Vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, a spus ca aceste doua proiecte ale social-democratilor sunt "un joc politic de ser
PRM a anuntat ca nu va sprijini motiunea de cenzura pe care o va depune PSD si nici motiunea simpla pe tema educatiei. Vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, a spus ca aceste doua proiecte ale social-democratilor sunt "un joc politic de servilism", prin care Mircea Geoana "face genoflexiuni" in fata unor partide de la putere pentru a obtine sprijinul acestora.
"In calitatea noastra de partid de opozitie, nu ne permitem sa facem jocurile PSD, care isi urmareste interesele, straine de interesele poporului. Nu vom vota pentru aceste motiuni, pentru salvarea PSD", a mai spus Bolcas, citat de Mediafax.
Peremistii declina astfel oferta purtatorului de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, de a aduce imbunatatiri textului motiunii de cenzura. Initial, presedintele PRM, C.V. Tudor, afirmase ca motiunea va crea instabilitate politica si nu o va sustine, dar vineri a spus ca va astepta desfasurarea evenimentelor si rezultatele discutiilor cu partidele parlamentare. Acum insa PRM s-a decis definitiv.
De asemenea, motiunea simpla "Educatia - victima intre disputa dintre PNL si PD" a fost criticata de catre Lia Olguta Vasilescu, presedintele Comisiei de Invatamant din Camera Deputatilor, care a caracterizat textul PSD drept "o prostie fara seaman".
Vasilescu afirma ca nici deputatii din Comisia pe care o conduce nu doresc demiterea lui Mihail Hardau, demitere care ar conduce la destabilizarea sistemului national de educatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.