Joseph Blatter (foto stanga), presedintele FIFA, a declarat din nou ca "arbitrajul asistat de camere video nu este o solutie ideala", pentru a ajuta arbitrii. "Nu cred ca solutia ideala este sa opresti meciul pentru a judeca o actiune litigioasa cu a
Joseph Blatter (foto stanga), presedintele FIFA, a declarat din nou ca "arbitrajul asistat de camere video nu este o solutie ideala", pentru a ajuta arbitrii. "Nu cred ca solutia ideala este sa opresti meciul pentru a judeca o actiune litigioasa cu ajutorul camerelor video", a declarat Blatter intr-un interviu acordat postului Radio Monte Carlo, referindu-se la golul valabil refuzat lui Patrick Vieira in minutul 32 al meciului Franta - Coreea de Sud, scor 1-1. Presedintele FIFA s-a pronuntat in schimb in favoarea "solutiei balonului cu un dispozitiv electronic, pentru a determina daca mingea a intrat in poarta". El a precizat ca acest sistem, deja testat de FIFA la Campionatul Mondial under-17 din Peru, din septembrie 2005, nu este "inca gata in proportie de suta la suta". "Il vom introduce in aceasta toamna", a declarat el, fara a intra in detalii. "Jocul nostru este bazat pe eroarea umana, toata lumea face greseli. Avand in vedere ca arbitrajul asistat de camere video nu exista la aceasta editie a CM, nu ne ramane decat sa acceptam aceasta decizie sau indecizie a arbitrului", a spus Blatter. "Franta s-a scandalizat, dar cand domini intr-o astfel de maniera o prima repriza, nu ai dreptul sa lasi meciul sa treaca in mainile adversarilor. Nu trebuie sa cauti greseala la un arbitru sau la un asistent. Exista o singura tara care poate fi frustrata si care trebuie sa se intoarca acasa: Coasta de Fildes, careia i s-a refuzat un penalty", a spus Blatter. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.