Franta trebuie sa treaca vineri de Togo pentru a nu fi eliminata de la aceasta Cupa Mondiala, dar toata lumea vorbeste despre "cocosii" fara Zidane. Capitanul francez va lipsi de la intalnirea cu africanii, programata chiar in ziua in care implineste
Franta trebuie sa treaca vineri de Togo pentru a nu fi eliminata de la aceasta Cupa Mondiala, dar toata lumea vorbeste despre "cocosii" fara Zidane. Capitanul francez va lipsi de la intalnirea cu africanii, programata chiar in ziua in care implineste 34 de ani, din cuaza cumulului de cartonase galbene. Daca echipa lui Domenech nu se califica, marele Zidane, campion mondial si european, spune un adio fara farmec fotbalului mondial, el anuntandu-si retragerea definitiva dupa acest turneu final. La Coupe du Monde din 1998, fotbalistul a fost eliminat in al doilea meci al grupei si a fost suspendat doua meciuri. Franta a trecut greu in optimi de Paaraguay, pentru ca apoi sa fie condusa de Zidane pana la titlu, cu doua goluri in finala pentru Zizou. "Sper ca situatia de atunci sa se repete. Vom avea de suferit, dar cu totii ne dorim sa mergem mai departe", a comentat fostul jucator al lui Real Madrid. "El nu va fi pe teren si cu asta basta!", a replicat Fabien Barthez, unul dintre cei mai apropiati prieteni ai capitanului intrebarii cum se va descurca Franta fara Zidane in meciul cu Togo. "Nu avem timp de sentimentalisme acum, ca ar fi o retragere urata pentru el, trebuie sa ne concentram si sa castigam", a adaugat portarul "cocosilor".
Fontaine: "Faceti revolutie!"
Mari probleme va avea insa antrenorul Raymond Domenech, care construise intreaga echipa pe jocul lui Zizou, iar acum este nevoit sa schimbe, pentru ca nu mai are in lot nici un conducator de joc de profilul lui Zidane. Presa franceza este de parere ca tehnicianul va trimite in teren un 4-4-2 clasic, fara play-maker, astfel ca alaturi de Henry, singurul atacant in sistemul folosit pana acum, va fi acompaniat de Saha sau de Trezeguet. Ultimul are sanse mici sa joace dupa ce a criticat dur tactica lui Domenech, iar atunci cand a fost trimis pe teren in meciul cu Coreea de Sud, in minutul 90, a zambit sfidator, desi scorul era 1-1. Problema, spun ziaristii francezi, este ca, daca invinge pe Togo, antrenorul va reveni cu siguranta la sistemul vechi in optimi, cand Zidane va reintra, chiar daca fara el echipa s-ar descurca mai bine.
Un punct de vedere radical despre Domenech are Just Fontaine, fost international francez intrat in istoria Cupei Mondiale pentru cele 13 goluri marcate la editia din 1958. Acum in varsta de 73 de ani, acesta a indemnat la revolta in lotul francez. "Doar o revolutie il poate determina pe Domenech sa-si schimbe punctul de vedere. Este un pericol mare, eu il cunosc bine. Cand are ceva in cap, nimeni nu-l poate opri. Pana in ultimele minute ale meciului cu Coreea de Sud avea dreptatea de partea lui, asa ca sunt convins ca nu va face nici o concesie. Ma tem ca vrea sa moara pentru conceptia sa", a comentat Fontaine tactica defensiva adoptata de Domenech la acest Campionat Mondial. "Meciul cu Togo nu este deloc o formalitate. Nu mai sunt echipe mici si nimeni nu se mai teme de Franta. Sincer, ma tem de acest meci, daca il va trimite iarasi pe Henry singur in atac. De ce sa nu il titularizeze si pe David Trezeguet?", s-a intrebat veteranul francez, care detine un magazin cu articole sportive la Paris. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.