Sute de oameni s-au strans, ieri, la Sala de Concerte a Radiodifuziunii Romane, pentru a-i aduce un ultim omagiu maestrului Gica Petrescu, care s-a stins din viata duminica, la varsta de 91 de ani. Printre cei care au fost prezenti la ultima intaln
Sute de oameni s-au strans, ieri, la Sala de Concerte a Radiodifuziunii Romane, pentru a-i aduce un ultim omagiu maestrului Gica Petrescu, care s-a stins din viata duminica, la varsta de 91 de ani. Printre cei care au fost prezenti la ultima intalnire cu Gica Petrescu s-au numarat Aura Urziceanu, Horia Moculescu, Benone Sinulescu, Silvia Dumitrescu, Florian Pittis, presedintele SRR Maria Toghina, precum si rude ale cantaretului. Compozitorul Horia Moculescu a spus ca Gica Petrescu "a murit de batranete, lasand in urma o imagine foarte frumoasa". "M-a nemultumit ca am auzit astazi pe un post de radio ca a murit cantaretul de cantece de petrecere. Nu este adevarat. Gica Petrescu a fost un artist atat de complex, el a fost artist de revista, dansa foarte bine, canta la chitara, canta si opereta, are lansate si cantece de dragoste. A fost un profesionist desavarsit", a spus compozitorul. Apropiatii lui Gica Petrescu l-au descris ca pe un om foarte discret, complex si rafinat, care a ales sa se retraga din viata mondena, odata cu moartea sotiei sale, Cezarina Petrescu. Maria Toghina a promis celor prezenti ca radioul public va promova in continuare muzica lui Gica Petrescu, pentru ca si generatiile viitoare sa stie ca acesta a existat. "Pentru noi, maestrul a reprezentat intotdeauna valorile romanesti traditionale. A fost un prieten al radioului public, iar radioul public i-a fost un prieten devotat", a spus ea. Benone Sinulescu a declarat ca, pentru el, vestea mortii lui Gica Petrescu a fost "crunta". "A ramas un mare gol in urma plecarii lui nea Gica", a spus el, povestind ca maestrul a fost un om vesel, plin de calitati, "un artist si om desavarsit. De la el am invatat cum sa tin microfonul in mana, cum sa pasesc pe scena, cum sa stiu sa respect publicul din sala". Un apropiat al maestrului a declarat ca acesta a murit frumos. "S-a suit in pat, nu a mai vrut sa manance si sa bea apa. Ii era dor de sotia lui. A murit frumos, fara sa supere pe nimeni". Nepoata lui Gica Petrescu a tinut sa spuna ca acesta nu a fost singur in ultimii ani ai vietii. Ea a spus ca artistul a dus o viata foarte discreta si ca a murit "frumos, fara sa deranjeze pe nimeni". Gica Petrescu va fi inmormantat astazi, la ora 12.00, la Cimitirul Bellu. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.