Fostul cancelar al Germaniei este de parere ca Uniunea Europeana ar trebui sa reduca dependenta de tranzitul gazelor prin Ucraina si sa ii permita companiei de stat ruse Gazprom, recent investita cu dreptul de unic exportator al Rusiei, sa se extinda
Fostul cancelar al Germaniei este de parere ca Uniunea Europeana ar trebui sa reduca dependenta de tranzitul gazelor prin Ucraina si sa ii permita companiei de stat ruse Gazprom, recent investita cu dreptul de unic exportator al Rusiei, sa se extinda pe piata europeana, informeaza Reuters. O solutie pentru a scapa de dependenta de tranzitul ucrainean, a declarat Schroeder, este si construirea gazoductului prin Marea Baltica, fostul lider german fiind implicat in acest proiect in calitate de director al consortiului care gestioneaza lucrarile.
Finalizarea acestei constructii este prevazuta insa pentru deceniul urmator. In prezent, 80% din volumul de gaze naturale exportate de Rusia ajung in Europa prin Ucraina. "Companiile ruse trebuie sa beneficieze de aceleasi oportunitati de care dispun si firmele europene care acceseaza piata Rusiei", a mai declarat Schroeder.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.