Federatia Saudita de Fotbal si FIFA au ajuns duminica la un acord pentru ca fotbalistii sauditi sa accepte, daca este cazul, distinctia de jucatorul meciului la Cupa Mondiala din Germania, informeaza AFP. Sauditii decisesera sa nu accepte acest premi
Federatia Saudita de Fotbal si FIFA au ajuns duminica la un acord pentru ca fotbalistii sauditi sa accepte, daca este cazul, distinctia de jucatorul meciului la Cupa Mondiala din Germania, informeaza AFP. Sauditii decisesera sa nu accepte acest premiu, o halba de bere din inox, din motive religioase, deoarece sponsorul este o firma de bere. Consumul de alcool este interzis pe teritoriul Arabiei Saudite, contravenientii riscand sa fie biciuiti sau incarcerati. In cazul in care un jucator saudit va fi desemnat cel mai bun de pe teren la meciul de luni cu Ucraina, el va primi o halba de bere care nu va purta logo-ul producatorului american. Decizia initiala a federatiei saudite, ca fotbalistii arabi sa nu accepte distinctia de jucatorul meciului, nu a reprezentat o problema la prima partida a lor de la aceasta Cupa Mondiala, 2-2 cu Tunisia, pentru ca "omul meciului" a fost desemnat un adversar al arabilor, Zied Jaziri (foto), care a acceptat trofeul. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.