Moody's Investors Service a anuntat, ieri, ca ratingul "A2" acordat Japoniei pentru obligatiunile guvernamentale in moneda nationala, cu perspectiva pozitiva, ar putea fi imbunatatit cu o treapta, la "A1", in cursul urmatoarelor 12-18 luni, conform R
Moody's Investors Service a anuntat, ieri, ca ratingul "A2" acordat Japoniei pentru obligatiunile guvernamentale in moneda nationala, cu perspectiva pozitiva, ar putea fi imbunatatit cu o treapta, la "A1", in cursul urmatoarelor 12-18 luni, conform Reuters.
Revizuirea adusa ratingului Japoniei va depinde de avansul cresterii economice in termeni nominali si de reducerea datoriei publice.
Thomas Byrne, analist la Moody's, a precizat ca: "Riscurile pentru Japonia se refera la persistenta presiunilor deflationiste si la viitorul politicilor guvernamentale, dupa retragerea din functie a premierului Junichiro Koizumi".
Agentia a salutat recent evolutiile economice pozitive din Japonia, inclusiv eforturile autoritatilor in privinta reformei sistemului fiscal. Moody's a modificat perspectiva pentru ratingul acordat Japoniei pentru datorii externe de la "stabila" la "pozitiva" la inceputul acestei luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.