Tocmai pentru a raspunde cererii existente in acest moment, dezvoltatorii sunt obligati sa conceapa si sa livreze proiecte cu un raport cat mai bun calitate - pret. Acest lucru este imperativ intr-un mediu marcat de cresterea preturilor materialelor

Tocmai pentru a raspunde cererii existente in acest moment, dezvoltatorii sunt obligati sa conceapa si sa livreze proiecte cu un raport cat mai bun calitate - pret. Acest lucru este imperativ intr-un mediu marcat de cresterea preturilor materialelor de constructie, a manoperei si, mai ales, a terenurilor.
"Cu toate ca se anunta mai multe proiecte noi pentru urmatorii doi ani, piata semnaleaza o continua crestere a preturilor. Chiar de la finele acestui an se asteapta majorari ale preturilor pe segmentul rezidential. Pretul este, dupa locatie, unul dintre factorii care conteaza cel mai mult in decizia de cumparare, iar dezvoltatorii incearca sa ofere produse cu preturi cel putin acceptabile si calitate ridicata, care sa-l justifice", considera Robert Teodorescu, directorul Departamentului de Vanzari Rezidentiale al companiei imobiliare Regatta.
In segmentul blocurilor, unul dintre cele mai solicitate din piata, zona de vest a Capitalei este cea care ocupa locul doi in topul preferintelor bucurestenilor, dupa zona de nord. In vestul Bucurestiului se construieste unul dintre cele mai ample proiecte rezidentiale, West Park, localizat in cartierul Militari pe o suprafata totala de 30.000 mp. Tipurile de apartamente oferite sunt cu doua, trei si patru camere, iar pretul este de 875 de euro/mp, ceea ce inseamna ca o garsoniera de 42 mp ajunge sa coste 36.000 de euro, mai putin decat preturile la garsonierele in blocurile ceausiste.
Succesul West Park este probat de vanzarea prin Regatta, agentul sau exclusiv, a 20% din proiect la numai doua saptamani de la lansare. Prima faza de constructie deja a inceput si va dura cam un an si jumatate. "Acesta este un moment foarte prielnic pentru a achizitiona o asemenea proprietate deoarece are valoare de investitie", a mai precizat reprezentantul companiei Regatta.

In Nord e putin mai scump

In cea mai cautata zona, cea de nord, cele mai bune preturi sunt intalnite la ansamblul Phoenix, complex rezidential de lux ce ofera 50 de apartamente la pretul de 900 de euro/mp construit. Aceste doua criterii, pretul si calitatea, au dus la achizitionarea a 60% din imobile la doar cateva luni de la anuntul deschiderii oficiale a tranzactiei, au precizat reprezentantii companiei Regatta.
Localizat in zona Straulesti-Sisesti, complexul compus din patru blocuri pe structura P+4 (3 blocuri) si P+3 (un bloc) este in stadiu avansat de constructie, urmand sa fie finalizat in martie 2007. "Comparand cei 900 euro/mp construit oferiti de Phoenix cu preturi de peste 1.000 euro/mp - construit putand ajunge si la 1.800-2.000 euro/mp construit - se observa ca este cel mai mic pret din zona, oferind cel mai bun raport calitate/pret", precizeaza reprezentantul companiei Regatta.
"Nu am gresi daca am numi aceasta zona Pipera II, deoarece estimam ca se va dezvolta cu aceeasi viteza si forta ca Pipera. Avantajele acestei zone sunt de invidiat", mai spune Teodorescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.