Brazilia a castigat si al doilea meci de la Cupa Mondiala, dar la Rio nu sarbatoreste nimeni. Calificarea in optimi este asigurata, insa jocul "selecao" i-a pus pe multI pe ganduri. Dupa ce au folosit trei sferturi din gloante pentru a-l face zob pe
Brazilia a castigat si al doilea meci de la Cupa Mondiala, dar la Rio nu sarbatoreste nimeni. Calificarea in optimi este asigurata, insa jocul "selecao" i-a pus pe multI pe ganduri. Dupa ce au folosit trei sferturi din gloante pentru a-l face zob pe Ronaldo, gras si fara chef la acest mondial, ziaristii brazilieni si-au intors fata si catre Ronaldinho, care nu a dezamagit, dar care este foarte departe de forma stralucitoare pe care a traversat-o cu Barcelona in acest sezon, incununat cu un nou titlu si cu Liga Campionilor. Criticii sai ii reproseaza ca printre putinele lucruri pe care nu le-a facut intr-o cariera deja exceptionala, la doar 25 de ani, este lipsa unor prestatii decisive pentru nationala, nici primele doua jocuri de la acest turneu final neputand schimba aceasta impresie. La finalul intalnirii de duminica, 2-0 cu Australia, Ronaldinho a bifat al patrulea meci oficial ca integralist fara gol pentru "selecao", ultima sa reusita datand de anul trecut, din finala Cupei Confederatiilor. Practic, sustin juranlistii brazilieni, in afara unor pase de 50 de metri care se incheie in afara terenului, "Dintosul" nu a produs mai nimic la acest Mondial, singura sa scuza fiind pasa proasta prin care trec Ronaldo si Adriano, colegii din atac care ar trebui sa se demarce pentru asist-urile sale si care il forteaza sa se intoarca pentru a cauta alte solutii. In aparenta, Ronaldinho sufera pentru ca este folosit intr-un rol mai solicitant in atac decat la echipa de club si ca are si sarcini defensive. "La Barcelona este un atacant exceptional, dar aici nu se mai intampla asa", a comentat Tostao, fost mare international brazilian, analist al unui post de televiziune. Majoritatea analistilor au apreciat totusi ca "selecao" a crescut in jocul cu Australia, dupa intalnirea de debut cu Croatia, dar ca este departe de forma unei potentiale castigatoare a titlului mondial. In vizorul acestora au intrat din nou cei doi atacanti titulari ai Braziliei, Ronaldo si Adriano. Daca primul este vazut in continuare ca "o umbra a golgeterului de la CM din 2002", Adriano este departe de forma din anii trecuti, cand a fost cel mai bun marcator de la Copa America (2004) si de la Cupa Confederatiilor (2005). Analizand Brazilia de la linia mediana in sus, ziaristii brazilieni apreciaza ca atunci cand Robinho i-a luat locul lui Ronaldo, jocul "selecao" a crescut in viteza si periculozitate, ceea ce ar trebui sa-l determine pe Carlos Alberto Parreira sa-i ofere o pauza lui "Il Fenomeno". "Cu Robinho pe gazon, echipa zboara, iar Kaka si Ronaldinho au si ei de castigat", a notat Fernando Calazans, editorialist la O Globo. Acesta a apreciat ca, avand un meci fara miza cu Japonia, dupa ce si-a asigurat deja primul loc in grupa, Parreira ar putea sa incerce ceva alternative la Ronaldo si Adriano, desi s-a declarat pesimist, apreciind ca selectionerul va continua sa mearga pe mana aceluiasi "cvartet magic". (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.