Statul a realizat in primele cinci luni ale anului venituri bugetare in valoare totala de 19,981 miliarde lei, potrivit Ministerului Finantelor. Suma reprezinta o crestere de 23,26% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cea mai mare diferenta se
Statul a realizat in primele cinci luni ale anului venituri bugetare in valoare totala de 19,981 miliarde lei, potrivit Ministerului Finantelor. Suma reprezinta o crestere de 23,26% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cea mai mare diferenta se observa la incasarea TVA, care a inregistrat o crestere de 28,59% fata de primele cinci luni ale anului 2005.
Pe de alta parte, impozitul pe salariu si-a diminuat ponderea cu 93%. Impozitul pe profit a adus o contributie de 3,3 miliarde lei in timp ce accizele au adus 3,2 miliarde lei la bugetul statului. Cu exceptia TVA, cea mai mare contributie au inregistrat-o veniturile din asigurari sociale cu 6,5 miliarde lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.