Autoritatile franceze si germane au anuntat recent ca au initiat investigatii in cazul vanzarii, in luna martie, a unor participatii la grupul european de aeronautica si aparare EADS, sporind presiunea asupra codirectorului general, Noel Forgeard, su
Autoritatile franceze si germane au anuntat recent ca au initiat investigatii in cazul vanzarii, in luna martie, a unor participatii la grupul european de aeronautica si aparare EADS, sporind presiunea asupra codirectorului general, Noel Forgeard, suspectat de "insider trading", transmite Reuters. Autoritatea de reglementare din Franta, AMF, a anuntat ca a initiat o ancheta in urma cu cateva saptamani. Grupul european a lansat, de asemenea, o investigatie proprie in acest caz.
Acuzatiile neoficiale ale actionarilor EADS impotriva lui Forgeard se refera la vanzarea de titluri ale grupului, in valoare de 2,5 miliarde de euro, in luna martie, inainte ca investitori institutionali importanti sa isi reduca, de asemenea, participatiile detinute la companie si inainte de agravarea problemelor de productie ale aeronavei A380.
In comunicatele transmise autoritatilor de reglementare se arata ca Forgeard a obtinut, pe 15 martie, 2,5 milioane de euro din vanzarea a 162.000 de actiuni obtinute in baza unor optiuni de cumparare de titluri, acordate in anii 2002 si 2003. Pe 9 martie, informeaza Mediafax, Forgeard a achizitionat 131.000 de titluri, prin exercitarea unor drepturi de cumparare obtinute in anii 2000 si 2001.
Forgeard a declarat ca se numara printre cei sase directori importanti ai grupului care si-au exercitat optiunile privind achizitia de actiuni sau au vandut titluri pana pe 17 martie. Totodata, oficialul sustine ca a aflat pe 20 martie despre reducerea participatiilor detinute de Lagardere si DaimlerChrysler la EADS.
Forgeard a negat acuzatiile ca ar fi fost avertizat in privinta problemelor tehnice, inainte de a vinde pachetul de actiuni.
El a declarat, miercuri, ca a ajuns, recent si intr-un mod "foarte brusc", la concluzia ca intarzierile livrarilor aeronavei A380 sunt inevitabile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.