Parlamentul European doreste reguli stricte in ce priveste prezenta la bordul aeronavelor a agentilor de siguranta, se arata intr-unul din amendamentele la propunerea Comisiei privind imbunatatirea masurilor de siguranta a zborurilor. Raportul lui Pa
Parlamentul European doreste reguli stricte in ce priveste prezenta la bordul aeronavelor a agentilor de siguranta, se arata intr-unul din amendamentele la propunerea Comisiei privind imbunatatirea masurilor de siguranta a zborurilor. Raportul lui Paolo Costa vizeaza masurile de protectie a aviatiei civile fata de orice "act de interventie ilicita care ar pune in pericol siguranta".
In proiectul de regulament se urmareste aplicarea corecta a regulilor comune de catre statele UE, de autoritatile aeroportuare si respectiv de companiile aeriene. Aceste reguli fac referire la controalele, supravegherea, articolele interzise la bordul aeronavelor, patrulele agentilor de siguranta si orice alt aspect de securitate in aeroporturi si aeronave. Pentru prima oara, regulile comune europene vizeaza imbarcarea la bordul aeronavelor a unor agenti de securitate.
Acestia trebuie sa urmeze un antrenament special, insa nu vor putea sa poarte arme la bordul aeronavelor decat daca sunt indeplinite conditiile de securitate impuse si daca statul care acorda licenta de zbor livreaza si o autorizatie.
Parlamentul considera ca aceasta autorizatie speciala trebuie elaborata de catre statul membru pe teritoriul caruia are loc decolarea, de tara de destinatie si, dupa caz, de "oricare stat survolat sau pe teritoriul caruia au loc escale". Toate cheltuielile privind masurile de securitate vor fi suportate din bugetul companiilor aeriene si statelor membre.
Deputatii europeni considera ca taxele de siguranta trebuie utilizate doar pentru "acoperirea costurilor legate de siguranta in aeroporturi sau in avioane".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.