Parlamentul European doreste introducerea unui Sistem European de Management al Traficului Feroviar, se arata intr-un comunicat de presa.
La Strasbourg, deputatii europeni au pus in discutie planul privind inlocuirea sistemelor de semnalizare
Parlamentul European doreste introducerea unui Sistem European de Management al Traficului Feroviar, se arata intr-un comunicat de presa.
La Strasbourg, deputatii europeni au pus in discutie planul privind inlocuirea sistemelor de semnalizare feroviare cu un sistem unic european, in peste 20 de tari. Sistemul ERTMS are in vedere doua componente de baza: GSM-R, un sistem de radio utilizat pentru schimbul de informatii intre centrele de management al traficului si echipajele de la bord; SECT, un sistem computerizat special pentru controlul vitezei trenurilor. El a fost testat si este deja disponibil pe piata, dar si aplicat in unele state membre. Versiunea 2.3.0 a sistemului ar trebui sa faca posibila utilizarea sa pe coridoarele internationale feroviare europene, incepand cu 2007.
Deputatii europeni estimeaza ca daca acest sistem va functiona cu succes, el ar trebui introdus in special pe reutele: Rotterdam-Genova, Napoli-Berlin-Stockholm, Anvers-Basel-Lyon.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.