Implementarea tehnologiilor de ultima ora in agricultura, conforme cu standardele europene, va avea drept consecinta negativa cresterea numarului de someri, a avertizat sambata, la Bistrita, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si
Implementarea tehnologiilor de ultima ora in agricultura, conforme cu standardele europene, va avea drept consecinta negativa cresterea numarului de someri, a avertizat sambata, la Bistrita, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Flaviu Lazin. "In perspectiva a 10-15 ani, in Romania, circa 1,5 milioane pana la doua milioane de persoane ocupate astazi in agricultura vor trebui sa isi gaseasca alte ocupatii, in acelasi mediu rural", a declarat Lazin.
Secretarul de stat spune ca solutia acestei probleme este sustinerea masurilor economice alternative, cum ar fi orientarea spre ferme de melci sau struti, spre servicii de aprovizionare, depozitare, sortare si livrare sau spre turism rural si promovarea mestesugurilor.
In Romania exista, in prezent, 4,4 milioane de gospodarii individuale, care detin peste 6 milioane de hectare de teren, iar 36 la suta din suprafata arabila a tarii este organizata in ferme comerciale. (Rompres)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.