Uniunea Europeana va aloca un procent mai ridicat din bugetul sau pentru domeniul cercetarii si dezvoltarii dupa adoptarea raportului referitor la cel de al 7-lea Program-Cadru, se arata intr-un comunicat de presa al Parlamentului European. Deputatii
Uniunea Europeana va aloca un procent mai ridicat din bugetul sau pentru domeniul cercetarii si dezvoltarii dupa adoptarea raportului referitor la cel de al 7-lea Program-Cadru, se arata intr-un comunicat de presa al Parlamentului European. Deputatii europeni au stabilit la Strasbourg alocarea unei sume de 50 de miliarde de euro pentru Cercetare si Dezvoltare pentru perioada 2007-2013.
In cadrul acestui program, urmatoarele zece domenii vor beneficia de fonduri de finantare: Sanatate; Alimentatie, Agricultura si Biotehnologie; Tehnologia Informatiilor si a Telecomunicatiilor; Nanostiinte, Nanotehnologii, Materiale si Noi Tehnologii de Productie; Energie; Mediu inconjurator (inclusiv Schimbari Climaterice); Transport (inclusiv Aeronautica); Stiinte Socio-Economice si Umanitare; Securitate si Spatiu. Ei vor sa atraga participarea la Program a Intreprinderilor Mici si Mijlocii, a tinerilor cercetatori si a femeilor care lucreaza in domeniul stiintific. Deputatii doresc ca un procent de cel putin 15% din bugetul programului sa fie alocat IMM-urilor.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.